Bedre arbejdsmiljø med plads til sociale sammenhænge

Arbejdsplads

Man siger generelt, at vi bruger en tredjedel af vores liv på arbejdspladsen, og det er derfor vigtigt, at man har en arbejdsplads, hvor der kan være plads til det sociale. Hvordan man opnår et godt socialt miljø på arbejdspladsen, er afhængigt af, hvilken type arbejdsplads det er, men der er ingen tvivl om, at det er vigtigt for sågar effektiviteten af arbejdspladsen, at der plads til at have det sjovt fra tid til anden. Hvis man ikke ønsker, at arbejdspladsen skal gå op i sjov til hverdag, er det en god idé at skabe en begivenhed, hvor kollegaer kan mødes i privatlivet.

Et arrangement med en fed bar på arbejdspladsen kan være en måde, hvor man kan holde arbejdet adskilt fra de sociale sammenhænge, samtidigt med at man kultiverer gode arbejdsrelationer, der går ud over det rent professionelle. En fredagsbar kan være god, fordi man kan have en skarp linje mellem arbejdspladsen som et arbejdsmiljø og arbejdspladsen som et sted, hvor man kan være sig selv i sjove omgivelser. Den bedste gin fra en af de førende danske producenter er den bedste måde at give plads til det sociale på arbejdspladsen.

Arrangementer på arbejdspladsen

Alt efter hvilken arbejdsplads du er på, kan du opleve nogle fede arrangementer gennem arbejdspladsen. De større firmaer vil typisk invitere til store fester med live musik og en masse andre fede oplevelser, men det kan sommetider være bedre med en mere afslappet setting som f.eks. en fredagsbar. De fleste studier antyder, at det sociale velvære på arbejdspladsen har en klar påvirkning på effektiviteten, og der kan en rutinemæssig fredagsbar en gang om måneden være med til at løfte stemningen.

Det vil tydeligvis være forskelligt fra arbejdsplads til arbejdsplads, hvad der er opskriften på en god bar, men hvis udvalget af drinks er fra den øverste hylde, kan det nemt blive et en fed bar på arbejdspladsen, der kan motivere de ansatte.

Der har været meget snak om teambuilding de seneste år, og det behøver slet ikke være overkompliceret, fordi de fleste foretrækker at slappe af med en god gin, whisky eller øl i selskab med kollegaer. Teambuilding kan være så simpelt som at lade folk være sig selv sammen efter arbejdstid, hvor kollegaer kan opbygge gode relationer, der ultimativt set vil skabe en bedre hverdag på kontoret.

Efter fyraften skal der slappes af

Eftersom arbejdspladsen er et sted, hvor vi tilbringer meget af vores tid, er det utroligt vigtigt, at vi kan føle os tilpasse, når vi er på arbejde, og en fed bar kan klart give medarbejdere en fornemmelse af, at der er plads til at være sig selv. Det er heller ikke så udelukkende, som nogle teambuilding-øvelser kan være for nogle kollegaer, der måske ikke er så trygge ved en af de til tider udfordrende øvelser. Teambuilding kan tage mange former, og det kan sagtens gøres over en øl i fredagsbaren, hvor der er en afslappet stemning. At skabe et godt arbejdsmiljø er mange gange en svær øvelse, hvor der skal gås en meget fin linje mellem det at være professionel og det at være rar, og det kan gøres nemmere med en bar, der indbyder folk til at være dem selv.