Priser på Stabilgrus » Spar op til 65 % [Pristjek af 34 webshops]

Stabilgrus

Er du på udkig efter stabilgrus?
 Vi har fundet 34 online forhandlere, og noteret deres priser for 1000 kg inkl. levering.

Den billigste webshop lige nu er Super-Grus.dk, som sælger 1000 kg for kun 816 kr. Det er 65 % billigere end den dyreste webshop.

Pris for 1000 kg stabilgrus inkl. levering

Webshop Link Vurdering Pris
Super-Grus.dk
816 kr.
JemogFix.dk
819 kr.
LHM.dk
825 kr.
Bauhaus.dk
879 kr.
Sandmanden.com
895 kr.
HomeShop.dk
898 kr.
Grat.dk
899 kr.
Silvan.dk
899 kr.
Wals.dk
916 kr.
HaveHandel.dk
925 kr.
MaxiBag.dk
935 kr.
HaveGlad.dk
939 kr.
Wupti.com
945 kr.
Staby-Fliser.dk
948 kr.
Plantetorvet.dk
949 kr.
Lundhede.com
960 kr.
Audebo.dk
960 kr.
GodJord.dk
960 kr.
Frishop.dk
975 kr.
BygHjemme.dk
975 kr.
GrusDirekte.dk
1.033 kr.
Bigbag.dk
1.039 kr.
MultiKoeb.dk
1.042 kr.
10-4.dk
1.049 kr.
GranitButikken.dk
1.098 kr.
DavidsenShop.dk
1.098 kr.
Linolie123.dk
1.148 kr.
BygMax.dk
1.282 kr.
Byggecenter.dk
1.342 kr.
SkagenBeton.dk
1.524 kr.
Astrup-Cement.dk
1.629 kr.
FC-Beton.dk
1.711 kr.
TGKshop.dk
1.906 kr.
DKFliser.dk
2.312 kr.

Er du på udkig efter det bedste underlag til en asfaltbelægning eller eventuelt et flisemønster, så er stabilgrus det, du mangler.

Det er grus fra en grusgrav i små, kantede stykker, som sætter sig fast og sørger for, at dine fliser ikke glider eller kommer til at ligge skævt med tiden.

Grusen til denne form for underlag hedder 0/32, hvilket helt simpelt betyder, at stykkerne er mellem 0 og 32 mm brede på den smalle led.

Kan jeg anvende stabilgrus under fliser?

Når der skal lægges fliser, er det vigtigt, at du sørger for at skabe de bedste forudsætninger for, at fliserne bliver liggende både jævnt og i vatter. Ved at lægge et lag af stabilgrus giver du fliserne en hård og stabil grund at ligge på – deraf navnet.

Alt efter, hvor meget vægt der forventes at fliserne skal kunne bære, kan du variere tykkelsen af det lag du spreder. Som en tommelfingerregel kan du regne med:

Hvis du skal lægge dine egne fliser, så er laget med stabilgrus en af de trin du absolut ikke kan springe over, hvis du ønsker, at din belægning ikke bare er pæn i dag, men også næste måned og næste år.

Lægger du ikke grus under fliserne vil de lynhurtigt komme til at forskyde sig, fordi jorden under ikke er stabil nok til at holde dem på plads.

Kan jeg bruge stabilgrus andre steder?

Der er helt utroligt mange anvendelsesmuligheder for stabilgrus, så du kommer ikke til at brænde inde med en bunke, hvis du ikke bruger det hele til dit planlagte projekt.

Generelt set kan du bruge stabilgrus som underlag til næsten alle former for belægning, som gerne skal ligge fast.

Det er dog som udgangspunkt under belægninger i have og indkørsel gruset bliver brugt, men du bør alligevel ikke være bange for at bestille for meget, når du planlægger dit projekt. Overskydende grus kan du blandt andet bruge:

Og meget mere. Fordi gruset bruges til at stabilisere belægningen, så er det vigtigt, at du sørger for at laget tykkelse svarer til den maksimale belastning belægningen skal udsættes for – så hellere bestille for meget end for lidt.

Stabilgrus er ikke lavet til at stå alene som underlag, men det betyder ikke, at du ikke kan bruge det på havens stier eller i de små oaser uden græs.

Hvor meget stabilgrus skal jeg bruge?

Hvis du har fulgt lidt med i matematiktimerne i folkeskolen, så husker du måske, hvordan man regner rumfanget ud på et areal, der skal fyldes med stabilgrus. Hvis ikke, så kommer her en helt simpel formel, der gør det lettere for dig at regne ud, hvor meget grus du skal bestille til netop dit projekt:

Højde x længde x bredde

Bruger du den formel, så kommer du ikke meget tættere på det korrekte antal m3, der skal bestilles.

Når ud skal finde dine tal, så er det vigtigt, at du hellere snupper et par cm for meget end et par for lidt – og hele tiden sørger for at tilpasse tykkelsen af dit lag, alt efter, hvor du skal bruge det.

Dit lag skal altid ligge på en højde mellem 10 og 20 cm, så har du en indkørsel, der skal have ny belægning og samtidig og så en terrasse, så bliver du nødt til at dele dit regnestykke i to, for at få det korrekte resultat.

Som gør-det-selv er det netop denne slags projekter, der er sjove at lave – fordi det handler om så mange forskellige puslespilsbrikker, der skal passe sammen for at billedet træder korrekt frem.

Afhentning af stabilgrus kan dog være en for stor mundfuld for de fleste dog alt efter projektets omfang, men gå ud fra, at en bigbag med 1m3 stabilgrus vejer i omegnen af 1700 kg og derfor ikke lige kan læsses om bagi bilen.

Hvordan lægger jeg stabilgrus korrekt?

Det er et større projekt, når du skal lægge fliser i en indkørsel eller på en terrasse, men gør du det korrekt, kan du nyde resultatet mange år frem.

Herunder finder du et par gode tips til, hvordan du skabe de bedste forudsætninger for en flot og jævn belægning, der bliver liggende:

 1. Når du har gravet ud til belægning, skal der lægges et bundsikringslag, som sørger for at regnvandet selv kan komme væk fra din belægning, så der ikke opstår oversvømmelser. Hertil bruges eventuelt vasket sand eller lignende, der kan lede vandet nedad og væk.
 2. Efter bundsikring, skal du lægge stabilgruset, der skal lægges et passende lag for at være sikker på, at det ligger fast og stabilt. Inden du går videre, bør laget rystes sammen med en pladevibrator eller lignende, på den måde rykker det sig ikke, når det får regn eller bliver betrådt senere.
 3. Øverst skal der lægges et lag afretningssand, som sørger for at fliserne kommer til at ligge helt i vatter. Dette lag skal afrettes grundigt, for det er det, dine fliser kommer til at rette sig efter og er det skævt, så kommer fliserne til at ligge skævt, så brug gerne lidt ekstra tid på at rette af.
 4. Nu kan du lægge dine fliser og slutte af med et lag fugesand, der fejes ned i revnerne, så dine fliser ligger helt fast og det bliver svært for ukrudt at trænge op.

Følger du denne vejledning, så er du godt på vej til en flot og jævn belægning, der holder mange år endnu.

Hvor kan jeg købe stabilgrus?

Langt de fleste forhandlere af grus og sten samt byggemarkeder og visse planteskoler forhandler stabilgrus, men der kan være stor forskel på den pris de kan tilbyde dig.

Det handler alt sammen om at finde en forhandler, der kan leve op til dine forventninger om ting som pris, levering og kvalitet.

Pris

Når det kommer til prisen, er der ofte rigtig mange penge at spare, hvis du vælger selv at hente dit stabilgrus – det er dog langt fra alle, der har den mulighed og, når du tænker over, hvor meget ekstra arbejde det koster dig og, at du mindst skal have fat i en stærk trailer og en palleløfter for at klare det, så er de ekstra penge til levering måske godt givet ud.

Det er kun, hvis du skal bruge meget små mængder, at det kan betale sig.

Levering

Når du bestiller dit stabilgrus på nettet, vil du ofte opleve, at forhandleren har indberegnet levering i prisen, det betyder, at du får din grus leveret direkte til kantstenen og ikke skal bruge tid på selv at hente.

Det er en rigtig god og økonomisk fordelagtig løsning for de fleste.

Kvalitet

Der er ikke den store forskel på kvaliteten af den grus du bestiller. Ofte ligger forskellen i, om det bliver leveret og, fra hvilken grusgrav det er hentet.

Du kan altså roligt købe gruset hos den lokale forhandler frem for at vælge en mere kendt udbyder.

Hvad koster stabilgrus?

Rigtig meget af prisen afhænger ikke af, om du skal have leveret, hvor gruset er hentet eller, hvilken forhandler du vælger. Langt hen ad vejen afhænger prisen af, hvor meget du skal bruge og, om du er heldig at falde over et rigtig godt tilbud.

Mange forhandlere er villige til at give en bedre pris, hvis du skal bøge store mængder, men som udgangspunkt kan du regne med en pris på omkring 1000 kroner for en bigbag med omkring 1700 kilo.

Hvordan bliver mit stabilgrus leveret?

Hvis du vælger at få dit grus leveret, så foregår det som oftest på en af tre måder og du bestemmer som regel selv, hvad, der passer dig bedst – hvis ikke forhandleren har en fast procedure.

Du kan vælge mellem:

 1. Få gruset tippet: Hvis du gerne vil have gruset leveret direkte i indkørslen. Forhandleren kommer selv med gruset i en vogn med tippelad og læsser af i enten indkørslen eller ved kantstenen lige ved din adresse.
 2. Får gruset med grab: Hvis du gerne vil have gruset leveret inde i haven, så har du muligheden for at få det læsset af med grab. Du kan frit vælge aflæsningsstedet, så længe grabben kan nå derind.
 3. Levring i bigbag: Det er den klassisk måde at få dit grus leveret på. Får du det i posen, så kan du let kan hente det du skal bruge i en trillebør og lade resten stå uden at det roder eller fylder mere end nødvendigt.

Sådan afretter du stabilgrus

Når du lægger stabilgrus, er det vigtigt, at det ender med at være et fast og jævnt lag. Det er gruset, der danner underlaget for dine fliser og jo mere jævnt det ligger, des mere jævnt ligger fliserne også til sidst.

Når gruset er lagt, skal du sørge for, at det bliver liggende. Det gøres lettest ved at køre over hele arealet med en pladsvibrator, som ryster og presser gruset sammen, så det danner et fast underlag for din belægning.

Måske har du hørt, at det kan gøres med en spade eller ved hjælp af håndkraft på anden vis, men det er ikke et godt sted at spare på kræfterne, for gruset bliver ikke hårdt nok komprimeret ude hjælp fra en maskine.

Findes der alternativer til stabilgrus?

Indtil for få år siden fandtes der ikke et tilfredsstillende alternativ til stabilgrus men i dag kan du vælge at bruge knust beton i stedet. Det har mange af da samme egenskaber som du kender fra stabilgrus og brugs på nøjagtigt samme måde.

Ud over knust beton er der mange meninger om, hvilke alternativer, der ellers findes. Blandt andet nævner nogen:

Dr er dog en helt klar grund til, at netop stabilgrus er så populært, for der findes ikke andre alternativer, der har de samme egenskaber og opnår det samme stabile resultat, som netop den slags grus eller knust beton.

Elementerne i stabilbeton er meget kantede og grove, hvilket er en af grundene til at de sætter sig så fast sammen, når de komprimeres. Skal du anlægge en indkørsel eller terrasse, så er stabilgrus med andre ord det bedste alternativ.

Men er stabilgrus overhovedet det rette valg? Her finder du vores pristjek på andre typer af grus…

 • Afretningsgrus
 • Bakkegrus
 • Brolæggergrus
 • Bundsikringsgrus
 • Drængrus
 • Filtergrus
 • Flisegrus
 • Muregrus
 • Stabilgrus
 • Støbegrus
 • Støbemix
 • Ærtegrus
 • Stabilgrus via internet handler

  Trustpilot tilbyder dig forholdsvis uafhængige løsninger til at gennemgå en hel del forhenværende forbrugeres anmeldelser med bestilling af stabilgrus og på grund af dette stiller vi forslag om, at du studerer e-forretningens vurderinger forinden du shopper stabilgrus online.

  Facebook leverer også forholdsvis passelige løsninger til at få indblik i internet shoppens pålidelighed. Foruden det er der endda shops på nettet som gør det muligt at aflevere en vurdering af købsoplevelsen, hvilket tillige må tages i brug til at tage stilling til kundetilfredsheden for bestilling af stabilgrus.

  Før du shopper stabilgrus online

  Forud for at nogen handler stabilgrus på en online virksomhed bør man principielt overveje e-shoppens regler, dog er det for det meste ikke særlig morsomt.

  En anden valgmulighed kunne måske være at granske hvorvidt online firmaet er medlem af e-mærket, fordi det ofte er en påvisning af at internet firmaet følger de officielle danske regler, foruden at internet forretningen af og til evalueres af fagfolk som kender de gældende vilkår for salg af stabilgrus via webshops.

  Desuden giver det dig chance for at få bistand, såfremt du udsættes for problemer i forbindelse med din handel. Ligeså er det at foretrække at du er oppe på mærkerne omkring de mest vedkommende reglementer der gør sig gældende i forbindelse med købet.

  Levering af stabilgrus

  Adskillige internet shops udlover i øjeblikket et hav af forskellige leveringsformer. Den billigste leveringsversion er dog selv at hente stabilgruset, men det betinges af at du fysisk befinder dig i kort afstand af online shoppens hjemsted.

  Leveringshastigheden er naturligvis ret essentiel om du absolut skal bruge stabilgruset om et øjeblik, og i det øjemed er det aldeles meningsfuldt at man kontrollerer den anslåede leveringstid på stabilgrus – som alligevel er betinget af at ordren gennemføres før et besluttet klokkeslæt, med hensynstagen til at de garanteret kan nå at få produktet afsted forinden pakkepersonalet tager hjem.

  En række netbutikker byder på fri fragt af stabilgrus, men i reglen gælder det kun hvis der indkøbes for et fastslået beløb.

  Normale spørgsmål omkring stabilgrus:

 • Hvad koster stabilgrus?
 • Hvor meget sætter stabilgrus sig?
 • Hvor mange cm stabilgrus?
 • Hvor meget stabilgrus?
 • Hvad bruges stabilgrus til?
 • Stabilgrus hvad er?
 • Hvor meget stabilgrus under indkørsel?
 • Hvor meget synker stabilgrus?
 • Hvad vejer stabilgrus?
 • Hvor tykt lag stabilgrus?
 • Stabilgrus hvordan?
 • Hvor meget stabilgrus skal jeg bruge til terrasse?
 • Hvad koster stabilgrus leveret?
 • Hvad fortæller a om prisen for stabilgrus?
 • Hvad bruger man stabilgrus til?
 • Hvad består stabilgrus af?
 • Hvad er stabilgrus?
 • Hvor meget stabilgrus under fliser?
 • Hvad vejer 1 m3 stabilgrus?
 • Hvor meget stabilgrus i indkørsel?
 • Indkørsel hvor meget stabilgrus?
 • Hvor meget stabilgrus skal jeg bruge?
 • Hvordan lægger man stabilgrus?
 • Hvor meget stabilgrus pr kvm?
 • Hvor meget stabilgrus indkørsel?
 • Hvor meget stabilgrus til indkørsel?
 • Hvor meget vejer stabilgrus?
 • Stabilgrus hvor meget?
 • Hvad koster 1 m3 stabilgrus?
 • Hvor meget stabilgrus til terrasse?
 • Varerne du kan finde på den her liste blev frembragt af websitets produktrobot. Denne har effektivt gennemsøgt tusindvis af varer for at finde de varer der har mest mulig relation til stabilgrus, og som den derfor forestiller sig vil falde i din smag.

  Foruden den søgetekst du skrev på Google har algoritmen desuden inddraget søgeudtryk, som historikken viser at mennesker formentlig skriver i sammenhæng med det, eksempelvis stabilgrus tilbud og stabilgrus til fliser foruden søgefraser som stabilgrus til beton eller stabilgrus til indkørsel.

  Den viden kan algoritmen bruge som yderligere inspiration til at vise de tættest beslægtede varer. Vi kan også se at øvrige brugere søger efter stabilgrus til terrasse, stabilgrus til fliser eller stabilgrus til indkørsel. Denne viden har algoritmen også benyttet til, at søge sig igennem en stor mængde varer.

  Derudover viser vores data, at søgefraserne stabilgrus som støbemix, stabilgrus til beton og stabilgrus i sække er aldeles almindelige, og derfor er de ligeledes medregnet af robot-søgeren ligesom søgningerne stabilgrus i sække, stabilgrus til beton og stabilgrus til beton. Vores forhåbning er utvivlsomt at vi ikke skuffede dig med de viste varer, og at nogle af dem faldt i din smag.

  Stabilgrus anskaffes ved prominente byggecentre, som fx 10-4, Bauhaus, Davidsen, Jem og Fix, Silvan, Bygma, Stark og XL-Byg.

  Her ses de byer der oftest bestilles stabilgrus til…

  Hovedstaden: Tårnby, Hørsholm, Hedehusene, Værløse, Humlebæk, Rudersdal, Ølstykke, Ballerup, Herlev, Gentofte, Slangerup, Birkerød, Dyssegård, Roskilde, Rødovre, Stenløse, Frederiksberg, Allerød, Hellerup, Gilleleje, Vanløse, Hellebæk, Smørumnedre, Helsingør, Albertslund, Rønne, Snekkersten, Søborg, Måløv, Charlottenlund, Nivå, Frederiksværk, Hillerød, Holte, Espergærde, Farum, Fredensborg, Valby, Dragør, Lyngby, Hundested, Frederikssund, Virum, Hvidovre, Brønshøj, København, Ishøj, Høje Taastrup, Brøndby, Vallensbæk, Lillerød, Helsinge, Gladsaxe, Glostrup, Taastrup, Kokkedal, Nærum

  Midtjylland: Hornslet, Brande, Hinnerup, Skanderborg, Lemvig, Skjern, Hørning, Risskov, Hedensted, Ikast, Lystrup, Aarhus, Skødstrup, Randers, Åbyhøj, Grenaa, Skive, Ebeltoft, Holstebro, Tilst, Kjellerup, Malling, Viborg, Odder, Løgten, Løsning, Højbjerg, Horsens, Hammel, Hasselager, Herning, Struer, Mårslet, Vejle, Ringkøbing, Beder, Egå, Galten, Silkeborg, Bjerringbro, Brabrand, Hadsten, Ry

  Sjælland: Tune, Fensmark, Holbæk, Haslev, Jyllinge, Sorø, Slagelse, Maribo, Køge, Nakskov, Herfølge, Greve, Ringsted, Næstved, Skælskør, Nykøbing Sjælland, Korsør, Vordingborg, Nykøbing Falster, Kalundborg, Solrød Strand

  Nordjylland: Hadsund, Hobro, Thisted, Frederikshavn, Brønderslev, Støvring, Skagen, Hjørring, Aabybro, Nibe, Sæby, Nørresundby, Svenstrup, Nykøbing Mors, Hirtshals, Aalborg, Aars

  Syddanmark: Vojens, Otterup, Billund, Kolding, Kerteminde, Odense, Grindsted, Vejen, Nyborg, Ringe, Nordborg, Assens, Børkop, Haderslev, Middelfart, Varde, Tønder, Sønderborg, Esbjerg, Faaborg, Svendborg, Munkebo, Fredericia, Rødekro, Bramming, Aabenraa, Ribe

  Opsummering: Pristjekket viser at den billigste pris for 1000 kg stabilgrus er 816 kr. Pristjekket er vurderet til 4.2 ud af 5 stjerner baseret på 21 brugeranmeldelser.

  Altid gode priser og kvalitet svarer” – anmeldt af som gav 5 ud af 5 stjerner.

  Vores website er finansieret af annonceindtægter. Vi har tætte samarbejder med en lang række internet forhandlere hvori vi formidler virksomhedernes varer, og høster provision under forudsætning af at en af de besøgende på vores hjemmeside foretager en bestilling.

  Oplysninger angående produkter og internet selskaber vedligeholdes tit, men der tages forbehold for korrektioner der eventuelt er udarbejdet efter sidste opdatering af websitets informationer.