Værd at vide om vejskilte

Der er mange forskellige vejskilte, og det kan være svært at holde styr på, hvad de alle betyder. Derfor har vi lavet en oversigt over nogle af de mest gængse vejskilte, så du altid kan være sikker på, at du forstår, hvad der står.

Hvor finder man en forhandler af vejskilte?

Hvis du ønsker at finde en forhandler af vejskilte, er det en god idé at tage et kig på internettet. Her finder du nemlig masser af forskellige virksomheder, der sælger vejskilte, og som samtidig også kan hjælpe dig med at lave dine egne vejskilte. Prøv eksempelvis avs-vejsikring.dk, de har alt inden for vejskilte.

Stop

Dette vejskilt betyder, at du skal stoppe din bil. Du skal stoppe, før du krydser krydset, og du skal også stoppe, før du kører ud på vejen. Dette skilt betyder også, at du skal have din bil i stå, når du parkerer.

Påbudt færdselsretning

Dette skilt betyder, at du kun må køre den vej, der er vist på skiltet. Du må altså ikke køre den anden vej, selvom der ikke er et skilt, der forbyder det.

Forbudt for cyklister

Dette skilt betyder, at du ikke må køre på cykel den vej, der er vist på skiltet. Du må altså ikke køre på cykel på den anden vej, selvom der ikke er et skilt, der forbyder det.

Hvorfor skal man følge vejskiltene?

Vejskiltene er der for at sikre, at trafikken kører så glat som muligt. Vejskiltene skal sikre, at trafikken ikke kommer i karambolage, og at alle kan finde rundt på vejene.

Hvordan kører man, hvis man er i tvivl?

Er du i tvivl om, hvordan du skal køre, når du ser et vejskilt, så er det bedst at køre, som du plejer. Det er altid bedst at køre, som du plejer, når du ikke ved, hvad et skilt betyder, for så undgår du, at du kommer til at køre galt.