Har din virksomhed brug for OML-beregning?

Der kommer hele tiden nye krav til virksomheder, hvorfor det gælder om at være oppe på dupperne hele tiden. Herved er du velinformeret om, hvad du skal sørge for i forhold til lige præcis din virksomhed. Har du eksempelvis styr på, om din virksomhed har brug for OML-beregning?

Hvad er en OML-beregning?

For at vide om din virksomhed har brug for OML-beregning er du nødt til at vide: Hvad er en OML beregning?. OML er en forkortelse for Operationelle Meteorologiske Luftkvalitetsmodeller. 

Det er en spredningsberegningsmodel, der for det meste bliver brugt til vurdering af, om en virksomhed overholder en given grænseværdi for forurening til luften. Dette er udtrykt som B-værdi (bidragsværdi).

OML-beregning er altså en model, der bliver anvendt til at beregne luftforureningen og kortlægge den fra en specifik hovedkilde. I dette tilfælde betyder det din virksomhed, som eventuelt udleder noget til sine omgivelser. 

Beregningsmodellen er i stand til at estimere, hvordan luftkvaliteten ser ud i afstande på helt op til mellem 15 og 20 kilometer væk fra selve forureningskilden. Det er altså en yderst effektiv beregningsmodel.

Er en emissionsmåling eller en OML-beregning dyr?

I og med at to forskellige virksomheder aldrig er ens, er det meget individuelt, hvad det koster at få foretaget en OML-beregning af et professionelt firma med mange års erfaring inden for området. 

Der kan eksempelvis være forskel på, hvad det koster for henholdsvis en stor og en mindre virksomhed. Det er derfor en god idé at få et uforpligtende tilbud fra et troværdigt firma for at finde ud af, hvad det koster for din virksomhed.