Gode råd til når du skal hyre et elektrikerfirma

Sammenlign tilbud og ansæt fornuftigt

Når du skal hyre et elektrikerfirma til en bestemt opgave eller projekt, er det klogt at anmode om tilbud fra flere forskellige elektrikerfirmaer, for du beslutter dig for hvem der skal udføre el-arbejdet. Lad dog ikke altid prisen være den altafgørende faktor. Det vigtigste er, at du finder en elektriker, der har gode referencer, og som lever op til dine forventninger. Det er selvfølgelig vigtigt at elektrikeren besidder de kompetencer som er vigtige for at udføre din opgave korrekt og lovligt.

Er elektrikerfirmaet autoriseret?

Når du har besluttet dig for, det elektrikerfirma som du vil ansætte, så er det vigtigt at kontrollere, at virksomheden er autoriseret hos Sikkerhedsstyrelsen, før det er tid til at underskrive en aftale. I Aftalen skal det fremgå, hvad I har aftalt, hvilket arbejde der skal udføres og til hvilken pris. Sørg for, at aftalen beskriver arbejdets omfang, hvornår arbejdet skal påbegyndes og slutte, hvordan eventuelle ændringer skal håndteres, samt hvornår og hvordan betalingen skal foregå.

Den, der udfører elektriker arbejder, skal ifølge loven sørge for, at den del af anlægget, der er omfattet af autorisation loven, bliver dokumenteret enligt KLS (kvalitetssikring). Omfanget af denne dokumentation bør ligeledes fremgå af aftalen.

Undgå at noget går galt

For at undgå problemer er det vigtigt at du også undersøger referencer fra tidligere kunder grundeligt, portaler som f.eks. trustpilot kan være med til at hjælpe dig og give et klart billede af hvad du kan forvente af samarbejde med det firma som du ønsker at hyre. Norh Entreprise er et eksempel på et elektrikerfirma med gode anmeldelser, som dækker hele København og kører de på hele Sjælland, derfor kan du få hjælp af Norh uanset om du har brug for en elektriker Hvidovre og omegn. eller en elektriker f.eks. i Lyngby.

Når noget går galt

Hvis du er kommet til at hyre en el-installatør virksomhed, og det viser sig at de ikke at opfylde kravene til autorisation, udførelse, KLS osv., kan du anmelde virksomheden til Sikkerhedsstyresen. Det er altid en god idé at tale med den pågældende virksomhed først og høre deres ord, måske er der en god forklaring.

Sikkerhedsstyrelsen kan ikke hjælpe, når der opstår problemer i forholdet mellem køber og sælger af ydelser. Dette er et privatretligt spørgsmål. Her er det som regel en advokat som du skal tage kontakt til.