Bedre undervisningsmiljø med korrekt indretning

Hvis man ønsker at skabe det optimale undervisningsmiljø, er der en række tiltag, man kan foretage, for at skabe de bedste rammer. Det er altid en god idé at spørge eleverne til råds. Det er dem, der skal opholde sig i lokalet i størstedelen af tiden, og derfor er det også vigtigt, at lige netop de trives.

På Egecarpets.dk kan du finde yderligere inspiration til, hvad du kan gøre for at skabe bedre forhold ved undervisningsmiljøet ved hjælp af den korrente indretning. Herunder finder du desuden også et par gode råd til, hvad man kan gøre for at skabe et bedre miljø:

1. Tænk på lys og lyse farver

Et mørkt lokale er en dårlig idé til undervisningsformål. Det skaber mistrivsel og træthed, og gør hovederne dårlige og ikke ret effektive. Ved undervisning er læring i fokus, og derfor er det også vigtigt, at rammerne er med til at bidrage til denne læring.

Her er en masse lys vigtigt. Det er derfor bedst, hvis lokalet har en masse store vinduer, hvor lyset kan komme godt ind i lokalet. Det skaber friskhed og optimale forhold, når læring skal finde sted. Lyset er med til at give energi, og lys i øjnene frisker op, så alle er klar til at tage imod nye informationer.

2. Find de rette gulvtæpper

Med gulvtæpper til skoler kan man skabe den helt rette stemning. Gulvtæpper kan fås i utroligt mange forskellige udgaver, og derfor er det relevant at tænke over det helt rette valg, der passer bedst til lokalet. Undersøg lokalet og finde frem til, hvilke farver, der vil matche.

Det er vigtigt at vælge den eller de rette farver til gulvtæppet. Det skal helst spille sammen med de andre farver i lokalet, som du fx finder på væggene, møblerne osv. Samspillet mellem alle disse elementer er vigtig, da farver også hurtigt kan rode enormt meget for synet.

3. Tænk over farverne

Når du skal sammensætte farverne, skal de i kombination med hinanden skabe ro for øjnene. Hvis de skaber uro, kan det larme i øjnene og sindet på en sådan måde, at det kan nedsætte koncentrationsevnen og gøre læringen mindre effektiv. Rolige farver skaber rolige rammer, og dette er en forudsætning for, at man kan opnå en optimal koncentration som studerende.

Tænk godt over de forskellige dele af en korrekt indretning, så alle elementerne kan spille perfekt sammen. Det kan kræve lidt forarbejde og research, men det betaler sig også i sidste ende.