Sådan kommer du i gang med at restaurere møbler

Det er blevet rigtig moderne at give gamle ting nyt liv. Slips kan laves om til hårbånd, plasticflasker kan laves om til urtepotter og tomatdåser kan bruges til at holde styr på blyanter. Noget andet, som også er levet rigtig populært, er at restaurere gamle møbler. Det kan virke som en stor ting at gå i gang med, men det er ikke så svært.

Det tunge værktøj

Du har ikke nødvendigvis brug for stort værktøj i form at boremaskiner, save og mere til. Men hvis du gerne vil restaurere større møbler, som f.eks. skabe, kommoder og borde, så kan du hurtigt få brug for disse ting. Heldigvis kan disse investeringer hurtigt tjene sig selv ind, da du ofte kan sælge de restaurerede møbler for et meget højere beløb end da du selv købte det. Læs mere om rundsav, dyksav og andet værktøj på https://www.dorchdanola.dk/produkter/el-vaerktoj/rundsave-dyksave.html.

Pensel og maling

Ofte har et gammelt møbel ikke brug for andet end et lag maling til at få nyt liv. Du kan vælge imellem et væld af farver, og det er kun din personlige smag og fantasi, som sætter grænserne. Det kan være en god ide at købe grunder og sandpapir, så den nye farve kan sætte sig godt fast på overfladen.

De små detaljer

Ligesom med maling, kan et møbel løftes til helt nye højder ved blot at tilføje nogle små detaljer. Et par nye messinggreb på en kommode kan hurtigt forvandle det fra et oldtidslevn til noget som stå i selv den mest trendy københavnerlejlighed. Flotte kontraster mellem metalelementer, træ og maling kan hurtigt og nemt skabe virkelig unikke møbler.

Lav din research

Der er rigtig meget inspiration at hente online eller i bøger, så du kan nemt finde ud af hvordan man laver hvad som helst. Og ellers er det bare om at komme i gang.