Sådan gør du små rum større med spejle

Rummene i hjemmet har ikke altid den størrelse, som man kunne ønske sig. Det kan være teenageren, der ønsker sig et større værelse, entréen der virker lille, eller badeværelset der måske er smallere, end man gerne ville have haft.

Du kan påvirke rumopfattelsen på flere måder. Spejle er én af dem. De kan bruges kreativt og ikke mindst til at få små rum til at syne større, end de i virkeligheden er.

Spejle med flere funktioner

Spejle kan benyttes på mange måder og opfylde flere formål. Du bruger jo typisk et spejl til at se dig selv i. Det gælder både i entréen, hvor det er rart at kunne tjekke sit udseende, inden man forlader hjemmet. Det samme gælder badeværelset, hvor du står og børster tænder og gør dig klar om morgenen. Eller på teenageværelset og i soveværelset hvor du klæder dig på. Køb spejle online her.

Men spejle kan også bruges til at gøre et rum optisk større. Det smalle badeværelse opleves klart bredere, hvis den ene væg har et stort spejl. Samtidig kan det være praktisk med et stort spejl over håndvasken, hvor flere måske befinder sig samtidig.

En lille entré vil næsten altid vinde ved, at man sætter et større spejl op på væggen. Og med alle de forskellige slags spejle der findes, kan man samtidig præge stilen og førstehåndsindtrykket.

Andre måder at påvirke rumopfattelsen

Der findes andre måde, hvorpå du kan få små rum til at se større ud, end de er. Eller det modsatte – få store rum til at blive trukket sammen og måske gjort lidt mere hyggelige. Det handler om, hvilke farver du har på væggene.

Det er en kendt tommelfingerregel, at mørke farver får rum til at se mindre ud. Og lyse farver får rum til at se større ud. Det kan derfor bruges bevidst, når man indretter sit hjem.