Brug foråret på at lægge den terrasse, du drømmer om

Foråret er det perfekte tidspunkt til at komme i gang med nogle af de haveprojekter, som man har udskudt i mange år. Der er med garanti en masse ting, man kan tage fat på, og i løbet af vinteren får man som regel også en masse gode idéer, som man kan føre ud i livet.

Et stort ønske for mange er en ny terrasse i haven, der kan gøre haven meget mere hyggelig og brugbar i sommermånederne, og her er det bare med at komme i gang, så snart frosten er ude af jorden.

Sørg for at have et plant underlag

Det kan være udfordrende at lægge en hel terrasse på egen hånd, hvis man aldrig har prøvet det før, men hvis man gør sit forarbejde ordentligt, så er der god sandsynlighed for, at resultatet bliver mere end acceptabelt. Her er det en rigtig god idé at støvsuge internettet for gode råd til lægning af terrassefliser, inden man går i gang – der er med garanti mange andre, der har stået i samme situation.

Uanset, hvor man søger gode råd, så er der dog ingen tvivl om, at det absolut vigtigste i forbindelse med lægning af terrassefliser er et godt og plant underlag. Hvis underlaget ikke er godt nok, så vil terrassen springe i niveauer, og der kan være risiko for, at fliserne sætter sig på længere sigt. Derfor handler det om at få komprimeret underlaget godt nok og samtidig sørge for, at det er helt plant, inden man begynder at lægge sine fliser i haven.

Tjek og dobbelttjek, at snorene er sat rigtigt

Når man har sikret et ordentligt underlag, så skal der udlægges afretningsgrus, der skal planeres. Dette kræver nogle gode og pålidelige målinger af højderne på det underlag, man har gjort klart. Her kan det være en rigtig god idé at sætte en lang række snore på kryds og tværs for at sikre, at man hele tiden er på rette kurs – og det er utrolig vigtigt, at man både tjekker og dobbelttjekker, at snorene er sat rigtigt. Det er en svær øvelse at planere afretningsgruset, som fliserne skal lægge i, og derfor handler det om at holde tungen lige i munden, når man står med opgaven for hånden.

Hvis du leder efter de helt rette terrassefliser til det projekt, du gerne vil i gang med, så kan det være en god idé at søge rundt på internettet for at finde det helt rette. Her kan du f.eks. besøge en side som Flisehaven.dk, der sælger alt i keramiske fliser og betonfliser til dit terrasseprojekt.