Sådan får du en flot og let vedligeholdt have

At have en have er utrolig dejligt. Det er skønt, at have mulighed for at komme udenfor, uden at skulle forholde sig til naboer eller fremmede mennesker på sin vej. At have en have kræver dog også noget arbejde og det er ikke alle haveejere, der kan overskue det.

En have behøver dog ikke at kræve massere af vedligeholdelse og uanede mængder af tid. Faktisk kan man sagtens have en have, der kræver utrolig lidt arbejde at holde. Hvis det er noget du er interesseret i, så læs med her.

 

Gør haven enkel

Indrømmet, for at få en let have, så kræver det indledningsvist et stykke arbejde. Når det så er gjort, så skal du aldrig gøre det igen. Derfor er det helt klart også besværet værd.

Én af de ting der gøre en have svær at holde, er store græsarealer der skal slås, ukrudt der skal luges og buske der skal beskæres. Derfor kan du med fordel starte med at grave nogle af de mest arbejdskrævende buske op og så græs på området i stedet.

For at mindske græsarealet kan du f.eks. gøre to ting. Til at starte med kan du anlægge en terrasse. Terrasser kan nemlig både formindske græsarealet og mængden af ukrudt der skal luges. Du kan også vælge at lave dele af græsplænen til et bed vilde blomster. Udover at du nærmest ikke behøver at løfte en finger for at få dem sået, så vil det også tiltrække en masse insekter og være rigtig godt for biodiversiteten.

Vil du stadig gerne kunne dyrke nogle krydderurter eller have nogle grøntsager eller bær, så kan du også vælge at lave et højbed eller to. Med et højbed bliver det betydeligt lettere at både så og høste, da du kan sidde i nogle mere behagelige arbejdsstillinger.

 

Få hjælp

Med en simpel og let have bliver det også meget lettere og billigere at få hjælp til at holde den. Er der kun tale om at der skal slås græs eller luges ukrudt, så kan du måske overtale dine børn til at gøre det.

Er det en lidt større omgang du har brug for hjælp til, så kan du overveje, om du ikke skulle bestille en havemand til at gøre det for dig. Haveservice priser varierer fra havemand til havemand, men med en let vedligeholdt have burde det ikke være en stor økonomisk post at dække.