Sådan anlægger du den perfekte have

Har du lige fået bygget dit drømmehus, vil du hurtigt opleve at din have er meget bar og tom. Dette kan godt være lidt kedeligt, og derfor er der mange som gerne hurtigt vil i gang med deres nye have, så den kan stå lige så skarpt som huset. Her kan du læse om hvordan du får anlagt din have.

Tænk over hvilke planter du planter i haven

Mange mennesker holder af at have noget smukt at se på. Når det kommer til haven er dette især blomster og buske mange mennesker først tænker på. Inden du begynder at anlægge dine bede er det dog vigtigt at du overvejer præcis hvilke blomster du planter.

Dette skyldes at forskellige blomster blomstre på forskellige tidspunkter. Dette vil sige at nogle blomstre tidligt mens andre blomstre sent. For at have smukke blomster at se på hele sommeren er det derfor en god ide både at have blomstre som blomstre tideligt og sent.

Ikke nok med dette er det også forskelligt hvor lang tid forskellige blomstre kan leve. Nogle overlever kun en sæson, mens andre lever betydeligt længere. Her er det typisk en god ide at gå efter de blomster som lever lang tid, idet det vil spare dig for en hel del arbejde med at grave blomster op og ned.

Overvej om kunstvanding kunne være en mulighed

Mange mennesker ønsker en have som gennem hele sommeren står smuk og grøn. Dette kan være svært at opnå idet ingen kan kontrollere vejret. I perioder med meget tørke vil græsplænen altså ofte blive farveløs og kedelig at se på.

Ønsker du en græsplæne som altid er grøn, kan det derfor være en god ide at få installeret et kunstvandingsanlæg. Her kan en borerørspumper pumpe vandet ud, så græsplænen får den nødvendige mængde vand, og derfor vil den være grøn og smuk hele sommeren lang.