Undgå fodkolde gulve til vinter

Går du altid og frygter vinteren lidt? Det er der rigtig mange, der gør, men det skyldes vidt forskellige ting. Nogle frygter at falde på glatte fortove, som kommunen ikke har fået saltet endnu, mens andre bliver triste af det mørke vejr. Der findes også de omvendte, der glæder sig til mørke, hyggelige eftermiddage og gåture i frostklare skove, men det er ikke uhørt at der er mange, der klager lidt over det mørke halvår. Og så er der dem, der primært frygter vinteren, fordi de ved, at varmeregningen stiger.

Det er helt naturligt, at det kræver mere at varme huset op om vinteren. Om sommeren er solens varme i langt de fleste tilfælde nok, og så er der ikke ligefrem de helt store udgifter, men når der er brug for at radiatorerne eller gulvvarmen kører hele tiden, vil regningen naturligvis stige. Der er forskellige måder at blive forsynet med varme på, og du har måske nu opdaget, at det er for dyrt at holde et olie- eller gasfyr kørende hele tiden.

I stedet kan det helt bestemt godt betale sig at overveje at investere i en varmepumpe. Det er en engangsudgift at få den installeret, og den månedlige ydelse på varme vil være væsentligt lavere end den vil med et fyr. Det er altså en investering, der over de kommende år vil tjene sig selv ind, og hvis du har haft overvejet at sælge huset inden for de kommende år, vil det også være noget af det, der får værdien til at stige – folk vil meget hellere have varmepumper end diverse fyr, der skal vedligeholdes og betales for. Kig her for at få en ide om pris på montering af varmepumpe.

Hvordan fungerer pumpen?

Du har garanteret mange spørgsmål til, hvordan en varmepumpe fungerer, og hvordan den skal installeres, og det er også helt fair. Først og fremmest kræver det en autoriseret installatør at få opsat en varmepumpe, og derfor vil alle tilbud, der kan indhentes på det, også være inklusive montering. En varmepumpe vil ses som ulovlig, hvis du selv har sat den op uden at være autoriseret, og hvis der går noget galt eller den går i stykker, har du ingen forsikring eller garanti, der dækker.

Pumpen fungerer, således at den trækker luft udefra ind, som den vil opvarme i processen. Du vil måske opleve, at pumpen larmer en lille smule, og derfor giver det også mening at få den placeret et sted, hvor den ikke generer. Det kan for eksempel være ud for et bryggers, hvor du alligevel ikke opholder dig ret ofte – omvendt er det nok ikke den bedste idé at placere den lige ved soveværelsesvinduet.

Du vil også opleve, at der vil være en lille ekstraomkost på dit elforbrug, da pumpen bruger elektricitet for at køre. Til gengæld vil besparelsen på varme være så meget større, at det ikke gerne skulle komme til at betyde noget i det lange løb, og den samlede regning vil stadig være billigere end før.