Undgå skimmelsvamp i hjemmet med et velisoleret tag

Vil du have skimmelsvamp i hjemmet? Svaret er nok nej, og for at holde svampen stangen er der flere ting, du kan gøre. Hav et indeklima med lav luftfugtighed, luft ofte ud – og sørg for ikke at have utætte mure eller tag. Hvad taget angår, så holder du fugt – og i forlængelse heraf skimmelsvamp – på afstand ved at få rette taginddækning. Vindskeder, du kan finde her, kommer du ikke udenom.

Vindskeden skal monteres korrekt

En vindskede monterer du på husgavlen eller din carport. Når der står ”du”, er det fordi, der ikke er behov for den store håndværker med svendebrev og hele baduljen for at montere den. Vigtigt at vide om vindskeder er blot, at de skal ligge, så regn og sne ikke får lov at trænge ind i taget. Hvis du nu blot placerer dem sådan, har du gjort, hvad du skulle i forhold til korrekt montering af vindskede.

Hvad så med din vindskedes farve – hvad kan du vælge fra her?

Find vindskeder i flere RAL-farver

En vindskede vil for det meste ikke være til at bemærke, når nogen ser på huset. Vindskeden vil i hvert fald være mindre påfaldende end tagets teglsten, vinduespartier og så meget andet. Hvis du gerne vil have et vindskede i en bestemt farve, selvom de færreste vil tænke over den, har du faktisk talrige farver at vælge fra. Du kan få vindskeder med flere RAL-farver hyppigt brugt til konstruktion.

Selvfølgelig skal du have en vindskede

Om du skal få en vindskede eller ej er et meningsløst spørgsmål at stille, for selvfølgelig skal du det, hvis du vil værne taget mod fugtskader – og værne hjemmet mod skimmelsvamp. Undersøg derfor dine muligheder inden for vindskeder og øvrig taginddækning og tagafslutning. Hvor der ikke er så stor variation mellem vindskeder rent funktionelt, kan der godt være et par forskelle rent æstetisk.