Brug tiden på boligen, så den kommer dig til gode

Sponsoreret indhold.

Havearbejdet kan have sine øjeblikke, hvor det faktisk er en fornøjelse at trimme hækken. Når solen skinner, der er en lille brise, og du kan klippe hækken i kun lidt og løst tøj. I det tilfælde gør det ikke så meget, at der skal slås græs, vandes planter, trimmes grene, fjernes blade, plantes om i de store krukker osv. Det glade havearbejde er dog ikke altid en selvfølge, faktisk bliver det ofte en sur pligt, som bare skal overstås. For med en hvilken som helst have er der altid et projekt, når du er færdig, det er den skønne og sure realitet som haveejer.

Bestil hjælp til de små, irriterende ting

Ligesom på jobbet kan du dog vælge at bruge hovedet og udlicitere arbejdet. Når det f.eks. kommer til tagrenderens, hvorfor så bøvle med det selv? Du kan få eksperter ud, der klarer det hurtigt, nemt og billigt. Det samme er tilfældet, når alger har indtaget dine flotte fliser på terrassen, få nogle autoriserede til at håndtere problemet. Du kan naturligvis klare jobbet selv, men hvad vil du helst bruge tiden på? Hvis andre tager det sure slid, fritstilles du til det mere interessante havearbejde.

Det kan være, du finder tid til at plante nye bede eller passe de gamle. En anden måde, du kan vinde tid i haven, er ved at være en smule sjusket. Den vilde have, der lever sit eget liv, er på mode, det kan du gøre brug af. En vild have med ukrudt giver insekterne mulighed for at leve og tage ophold selv i vores trimmede byer. Og det helt fantastiske ved det er, at du ikke skal slå græsset og hive ukrudt op en gang eller to om måneden, du skal bare lade det stå.

Få et bedre overblik over husets tilstand

Den tid, du har i overskud, kunne du også rette mod huset til haven. Der er altid projekter, reparationer og vedligeholdelse i haven – det samme gælder i og uden for huset. En have, der passer sig selv, kan endelig fritstille dig til at få fikset vasken på badeværelset, hemsen på børneværelset – eller køkkenet, som I længe har villet ændre. Et færdigt projekt er aldrig endeligt, det nye dukker op af det gamles skygge. Om du elsker at arbejde på huset eller i haven, er der altid et projekt at kaste sig over. Den overskydende tid kan du selvfølgelig også bruge på at tage en slapper.