Dette ødelægger din bolig, uden du ved det

At have en bolig er noget alle mennesker kommer til at prøve. At have dette kræver, at man holder den ved lige og sørger for den er i god stand. Hvis ikke dette bliver gjort, kan den meget nemt og hurtigt blive ødelagt. Der er dog en ting der ødelægger din bolig og det er ikke engang sikkert du ved hvad det er. Dette er der nemlig ikke mange der har hørt om før nu, men nu skal der sættes fokus på det. Problemet kaldes PCB.

Hvad er PCB?

Dette er et materiale der blev brugt i gamle dage til at bygge med. Man brugte det tilbage i 1950. Det blev dog allerede gjort ulovligt i år 1977. Man brugte dette til at blødgøre en fugemasse til lydisolering. Man fandt dog hurtigt ud af at dette materiale er meget giftigt og ikke er godt for hverken vægge eller mennesker at have i sin bolig. Dette er noget der skal gøres noget ved, da der er rigtigt mange boliger der blev bygget i det tidsrum og som stadig har dette materiale i sine vægge, uden at de ved noget som helst om det.

Det er dog ikke helt nemt at finde ud af om man har dette uden hjælp, fordi dette er nemlig usynligt. Man kan heller ikke dufte sig frem til om man har det i sine vægge. Hvis du gerne vil vide mere om selve materialet, kan du se mere her.

Hvad gør man så?

Den eneste ting man kan gøre for at se om dette er et problem i ens egen bolig er, hvis man skal renovere sin bolig og man ved den er fra dette tidsrum, så skal man have den screenet inden. Dette bliver gjort at nogle professionelle mennesker, da det godt kan være farligt at komme i nærkontakt med dette stof. Det er dog ikke noget du dør af at have i væggene, men det er noget der skal tages meget hensyn til hvis der skal laves noget, hvor væggene de skal rives ned eller renoveres. Når man ringer ind til de professionelle, har de nemlig udstyr hvorpå de kan se om dette materiale er i ens væg. Det er dog næsten garanti for at der er hvis ens bolig er fra det tidsrum af og man ikke har fået det tjekket førhen, derfor er det altid godt at spørge en professionel til råds.