Vaterpasset – du ikke kan undvære i din værktøjskasse

vaerktoej

Vaterpasset er et uundværdigt værktøj i din værktøjskasse og ikke mindst i din dagligdag, omend du er professionel håndværk eller gør-det-selv typen. Skal du måske sørge for, at hylden hænger fuldstændig lige, eller skal du kunne balancere en glaskugle på toppen af billederammen hjemme i stuen?

Der findes et utal af vaterpas’ i flere afskygninger – første skridt for at finde det rette vaterpas, der skal være i din værktøjskasse er, at få afdækket dit behov og se på, hvilken situation du står i. Med et vaterpas ved hånden, sikrer du dig, at det du arbejder med, er i vater og om dit vaterpas måler præcist. Om dit vaterpas ”bare” skal være et vaterpas, eller om det også skal fungere som lodderstok? Vi gennemgår her nogle af de mest almindelige og udbredte vaterpas:

ANALOGE VATERPAS

Det helt almindelige, men superanvendelige vaterpas, som vi alle kender og holder af. Ikke så mange dikkedarer – det er bare straight forward uden yderligere uddannelse eller forberedelse.

DIGITALE VATERPAS

De digitale vaterpas er geniale til vinkler, der ikke er 0° eller 90°. De viser den præcise hældning i grader, så du f.eks. kan måle vinklen på en skråvæg. Mange digitale vaterpas kan desuden låses, så du kan fastholde et mål.

MAGNETVATERPAS

Vaterpas med magnet er ret smarte når du arbejder med metalemner.

RETTESKINNE MED LIBELLE

Retteskinnen er det længste vaterpas, vi har i vores sortiment. Det findes fra 2000 mm til 5000 mm. Det gør det nemt at se, om retteskinnen er lige, når du trækker af.