Sådan finder du det bedste fræsejern

fraesejern_carlras_vaerktoejer

Du kan bruge dit fræsejern til at lave nogle flotte profiler på dine dørkarme, eksempelvis, og det er også en anvendelse, jeg selv har gjort brug af herhjemme, så mine døre har fået flotte profiler, der ikke blot er kedelige og standard. Med det rette fræsejern kan du nemlig sagtens lave det design, som du er på udkig efter, og med det nemme kugleleje er det faktisk slet ikke en stor opgave.

Hvilken fræsejern skal du vælge?

Der findes en hel masse forskellige fræsejern, og det siger jo sig selv, at der bliver nødt til at være mange forskellige typer, da fræsejernet jo har ufatteligt mange forskellige anvendelsesmuligheder, som vi lige har set nærmere på. Det betyder blandt andet også, at du først skal gøre det klart, hvad du har behov for at lave, inden du går på udkig efter det helt rette fræsejern.

Forskellige typer af fræsejern

Der findes nogle rigtig gode fræsejernssæt, som du kan købe hos de store byggemarkeder, der har et bredt udvalg af forskellige fræsejern, så du altid er klædt godt på til enhver fræseopgave, du måtte stå over for. Samtidig fås fræsejern også i mange forskellige prisklasser, og hvis du ikke er typen, der skal lave meget fræsearbejde, behøver du ikke at gå ud at bruge en hel masse penge på dit fræsejern. Her kan en af de billige modeller sagtens bruges, og det er også min anbefaling til dig, hvis du blot har en lille og simpel fræseopgave, der skal løses.

Hvad er en notfræser

Notfræsning er en vigtig del af arbejdet med overfræseren. Noter fremstilles som regel til føring af bevægelige møbeldele eller til træsamlinger. Det er derfor meget vigtigt, at arbejdet udføres præcist.

Lige noter fræses let og hurtigt med overfræseren og føringsskinnerne samt arbejdsbordet. Noter kan fræses i forskellige bredder. Der fås derfor notfræsere i forskellige diametre. De mest almindelige størrelser ligger mellem 3 mm og 30 mm. I dette anvendelseseksempel beskrives fræsningen af gennemgående, ikke-gennemgående og indsatte noter.