Udvid din værktøjssamling med en søjleboremaskine

En søjleboremaskine bør være en fast bestanddel af værktøjssamlingen hos enhver gør-det-selv-mand, der elsker at arbejde med materialer, hvor en almindelig boremaskine ikke kan klare ærterne. Har du ikke en søjleboremaskine, men har du længe overvejet at investere i en? Inden du går ud og køber den første søjleboremaskine, du får øje på, så er der lige en række ting, du bør overveje.

Find den rette søjleboremaskine

Der findes mange forskellige slags søjleboremaskiner, som er udstyret med hver deres unikke sammensætning af egenskaber. For at finde frem til en søjleboremaskine, der matcher dine behov, bør du tage højde for følgende faktorer:

  • Hvor mange watt skal søjleboremaskinen kunne tåle?

  • Skal indstillingen af hastigheden være variabel eller trinløs?

  • Skal boremaskinen være udstyret med en positionslaser?

Du kan ligeledes få søjleboremaskiner i adskillige prisklasser. Her er dit budget naturligvis med til at afgøre, hvilken prisklasse du kan kigge i.

En boremaskine til hobbybrug

Når boremaskinen udelukkende skal bruges til hobbybrug, er der ingen grund til at investere i den dyreste søjleboremaskine på markedet. I stedet bør du se efter en allround maskine, der kan klare lidt af hvert. Det sikrer dig en maskine, der kan klare størstedelen af dine projekter i hjemmet.

Hvis du bliver rigtig glad for maskinen og senere finder ud af, at den er helt igennem uundværlig, så kan du vælge at udskifte din allround søjleboremaskine med en dyrere og mere kraftig maskine af slagsen.

Køb en brugt søjleboremaskine og spar penge

Har du et stramt budget, men ønsker du dig brændende en søjleboremaskine, fordi den vil egne sig perfekt til dit næste gør-det-selv-projekt? Så kan du undersøge, om der er nogle i nærheden af dig, der sælger en brugt søjleboremaskine. Brugte maskiner fejler sjældent noget, men til gengæld kan du spare en hel del penge på at købe maskinen brugt fremfor fra ny af.