Tjek altid mobildækningen før du køber bolig

dækning på mobilen

Er du afhængig af, at mobildækningen er god, der hvor du bor? Så kan det anbefales at undersøge, dækningens kvalitet, før du køber en ny bolig. Det er oftest på landet, der kan være problemer, fordi mobilmasterne står mere spredt, end de gør i byerne.

Der kan være huller i dækningen

Når mobilselskaberne sætter master op tænker de på, hvad der bedst kan betale sig økonomisk. Derfor er det i byerne og i tætbefolkede områder, der er flest master. Kigger du efter en bolig på landet, kan det derfor betale sig lige at tjekke, hvordan mobildækningen er det pågældende sted. Er det langt ude på landet, kan der være huller her og der selvom Danmark overordnet set er ret godt dækket ind. Det kommer selvfølgelig også an på, hvilket mobilselskab du benytter. De dækker ikke alle lige godt. Af de tre selskaber, der står for mobildækningen i Danmark, er det 3 mobil, der har den ringeste dækning. Så kommer Telenor og Telia, som arbejder sammen og deler master. Den bedste dækning får du med TDC.

Hvordan tjekkes mobildækningen?

Når du har fundet en bolig, du synes ser interessant ud, kan du gå ind på hjemmesiden Mastedatabasen. Her kan du skrive adressen ind på boligen, og så kan du se placeringen af de eksisterende master og hvilket selskab, der bruger dem. Er der kun en eller to master i nærheden er det vigtigt, at du også lige kigger lidt på det landskab signalet skal igennem for at nå boligen.

Hvorfor spiller landskabet ind?

Landskabet får betydning hvis:

  1. Der er bygget store bygninger af overvejende beton. Signalet har ganske enkelt svært ved at komme igennem beton.
  2. Der ligger en stor skov mellem masten og boligen. Skoven vil også gøre det sværere for signalet at nå frem.
  3. Der ligger mange bakker og dale i det mellemliggende landskab, vil det ligeledes påvirke signalet.
  4. Der er en fjord eller en stor sø, kan det også forstyrre signalet.