Brugt minilæsser – hvad er fordelene?

Det kan ofte være en svær beslutning at vurdere, om man skal købe maskinelt udstyr nyt eller brugt. Svaret afhænger ofte af, om man har de økonomiske midler til en dyr investering i en ny maskine og hvordan brugen af maskinen er forventet at være.

Overvej pris og funktion

Ved køb af nye maskiner er den økonomiske investering kendt som lidt af en indgangsbarriere. Ofte er de store maskiner til industri dyre at erhverve sig, da det er specialiseret og hårdført maskinel.

Prisen pr. maskine kan derfor hurtigt løbe op, hvilket har åbnet for et godt brugtmarked samt flere og flere muligheder for at lease.

En brugt minilæsser vil ofte kunne erhverves 40-60% billigere som brugt maskine, hvilket betyder, en virksomhed kan købe den inden for deres økonomiske rammer og stadig få en maskine, der kan løfte deres arbejdsopgaver.

Ved at købe hos en specialiseret forhandler er maskinen naturligvis klargjort og serviceret, så den er parat til at gå til værks. Maskintyperne kan naturligvis variere, hvorfor man skal tale med sin forhandler om mærker og muligheder. Der kan eksempelvis være forskel på styring og komfort ved det enkelte mærke, ligesom det kan variere meget, hvilket udstyr du kan påsætte maskinen – samt om det er let at udskifte eller mere tidskrævende. Alt sammen skal nøje overvejes, da det – brugt som ny – er en stor investering.

Serviceaftalen inklusiv?

Fordi du naturligvis gerne vil pleje din nye investering i din minilæsser eller anden industrimaskine, bør du undersøge, om du kan få en god serviceaftale arbejdet ind i dit tilbud. Der er jo plads til at forhandle, og gives der ikke efter på pris, kan serviceaftalen komme på forhandlingsbordet.

Serviceaftalen sikrer, at alle periodiske eftersyn overholdes og at maskinen efterses for stabil og langvarig drift. Det er ganske væsentligt, når man har at gøre med maskiner, der arbejder tungt. Selvom industrimaskiner er hårdføre, er der stadig motor, hydraulik og meget andet at kontrollere. Sørg derfor for en god aftale – hvad end det er en del af det samlede tilbud eller en tilkøbsservice.