Det skal du være opmærksom på, når du lejer en kran

Det er vigtigt, at man har den rette kran til rådighed, når man skal udføre arbejde, hvor den er påkrævet.

Kranen skal naturligvis have kræfterne til de tunge løft, men også fungerer i forhold til driftssikkerhed og sikkerhed generelt. Set fra den lejende virksomheds perspektiv handler det naturligvis også om, at man skal have fat i den rette løsning – og det skal naturligvis være til en fin og konkurrencedygtig pris.

Rådgivning er essentiel

Når man indledningsvis har brug for at leje en kran, er det essentielt, at man får den rette rådgivning. Kranen skal jo ikke bare klare et løft, men kunne indgå på en byggeplads – og passe til det pågældende budget.

Af krantyper findes der flere forskellige løsninger. Der er både de helt store modeller, der skal opstilles af montører og en stab af erfarne folk. Her er placeringen af kranen ganske vigtig for et projekt, hvor kranen er rentabel og bidrager mest muligt effektivt til byggeopgaven.

Der er naturligvis en bredere vifte af muligheder, da der også findes udgaver af kraner, som er mere mobile. Blandt andet lastbilkraner, som du kan læse mere om her.

Lastbilkranen er mobil, men tilbyder stadig at klare løft på mange ton. Desuden er den af en helt anden økonomiske kaliber, da den kan bringes frem og opstilles af en enkelt eller to mand.

Den høje grad af mobilitet og fremkommelighed betyder naturligvis også, at det er lettere at skabe plads til kranen på en byggeplads, hvor pladsen er mere trang.

Alt dette skal overvejes inden der skrives under på en aftale, og derfor er rådgivningen så vigtig. Særligt når der er tale om større projekter, hvor kranen er fundamental for at gennemføre byggeriet.

Husk tilbehøret

Det kan være svært at forestille sig kranen som noget særligt komplekst, men ikke desto mindre kan den løse mange opgaver, hvis man har det rette tilbehør. Her handler det særligt om at få fat i de rette kroge og tilkoblingsanordninger. Men hvad der er værd at huske her er, at der er stor forskel på disse, fordi der er produceret så mange forskellige modeller af forskellige leverandører. Sørg derfor for at få det rette udstyr og tilbehør med til din løsning.