Du kan lave din egen indkørsel af asfalt

Står du og tænker over, hvordan du skal lave din nye indkørsel, så kan det være en god idé at overveje at lave den i asfalt. Der er selvfølgelig mange måder, man kan gøre det på, og der er mange fordele ved de forskellige metoder, men en asfalteret indkørsel kommer sjældent til at skuffe. Der er nemlig mange forskellige slags asfalt, så uanset hvad du leder efter, så finder du sikkert den rigtige løsning. Læs mere om asfaltering her.

Hvordan er asfalt bygget op

Når man kører på vejen, ser asfalten ganske simpel ud. Den er grå eller sort, med nogle kørestriber og slidspor, og det er det. Der er dog mere, end hvad der lige møder øjet. Det er rigtig vigtigt at huske, hvis du vælger selv at arbejde med asfalt.

For det første er eksempelvis en vej ikke bare bygget på af et enkelt, tykt lag af asfalt, på trods af at det er det eneste, som man kan se. Det øverste lag af asfalt, som man kan se, er hvad man kalder ”slidlaget”. Det er dette lag, som alle biler og fartøjer kører på.

Under dette lag ligger et bindelag, som binder slidlaget sammen med ”bærelaget”. Det er laget, som fordeler vægten af trafikken ovenpå. Har du ikke dette lag, når du asfalterer din indkørsel, så varer det ikke længe, inden slidlaget kommer til at gå i stykker.

Forskellige typer af asfalt

Der er dog endnu mere at være opmærksom på end bare det faktum, at der er forskellige lag af asfalt. Det vigtige er, at man selv kan bestemme mellem flere forskellige slags asfalt, så man kan vælge det, som kommer til at passe til lige præcis din indkørsel.

For det første skal man være opmærksom på præcis hvilken slags slidlag, som man får brug for. Der er nemlig tre normale typer, som kan bruges: Pulverasfalt, asfaltbeton og skærvemastiks. De er alle tre opbygget forskelligt, og deres brug varierer efter, hvor meget trafik der er. I en indkørsel ville pulverasfalten eksempelvis være perfekt.

Det er dog ikke de eneste ting, som man kan gøre med sin asfalt. En af de andre muligheder er forskellige farver af asfalt. Din indkørsel behøver nemlig ikke blot at være sort: Andre farver er mulige.
Derudover er det også muligt at gøre din asfalt mere permeabel. Det vil sige, at regner det rigtig meget, så kan regnen nemmere sive ned gennem asfalten i stedet for blot at blive liggende på toppen.