Hvad er forskellen mellem glasvæv og glasfilt?

Når man skal til at måle sine vægge, bør man altid klargøre dem til det kommende malerprojekt, så man ender med det bedste resultat. Dette kan gøres med glasvæv eller glasfilt, så man sørger for, at malerarbejdet bliver gjort ordentlig og så man ikke skal gøre arbejdet om. På den måde fremstår hjemmet også altid indbydende og friskt at se på. Det er dog ikke helt ligegyldigt om man vælger væv eller filt. De to beklædningstyper har nemlig hver deres fordele og ulemper.

Hvorfor vælge glasvæv?

Glasvævet er sammensat af smalle, lodrette og tværgående tråde af fiberglas, som tilsammen udgør et tyndt klæde. Vævet har en slidstærk overflade, da strukturen og tykkelsen gør vævet mere resistent overfor skrammer og stød. Vævet giver en mere synlig og ru struktur på væggen, hvilket giver en stærkere og mere fleksibel overflade. Dermed bliver væggene beskyttet mod revner og stød. Derudover kræver væggene næsten ingen vedligeholdelse med glasvævet.

Hvorfor vælge glasfilt?

Glasfiltet er meget lig glasvævet. Glasfiltet har dog en anderledes sammensætning, som består af en tynd filt af glas, som giver en ensartet overflade. Derudover holder den sammen på underlaget og forhindrer revner og sprækker i overfladen. Med filtet får du en glat overflade uden synlige strukturer på væggen. På den måde har man muligheden for at male mere jævnt modsat vævet. Dertil er det også mere moderne og nemmere at opsætte end vævet. Ulempen ved filtet er, at de glatte vægge ofte kræver mere vedligeholdelse.

Når man nu kender forskellen på glasvævet og glasfilten, er det lettere at danne sig et overblik over, hvilket et af de to beklædningsmaterialer man skal bruge. De helt store forskelle, man bør tage stilling til, er strukturen på væggen, beskyttelsen af væggen og vedligeholdelsen af væggen. Både glasvævet og glasfiltet kan købes her.