Køkkengulv til restaurant- og industrikøkkener

Når man skal beslutte, hvilken slags gulv, der skal være i ens restaurant- eller industrikøkken, er der flere krav, man bør tage højde for. Du kan læse nærmere her om kravene og få inspiration til forskellige gulvtyper til et køkken.

Krav til køkkengulve

Gulvet er vigtigt for køkkenet, og der er flere krav, som skal overholdes. Et af kravene er, at gulvet skal have en jævn overfalde og ingen fuger, så det er nemt at holde rent. Ydermere skal de være resistente over for kemikalier og syre både for at sikre en høj hygiejne, men også i tilfælde af, at medarbejderne spilder på gulvet. Gulvet skal nemlig kunne holde til meget og være med til skabe et godt arbejdsmiljø samt sikre en høj sikkerhed.

Forskellige typer af gulve

Der findes mange forskellige typer og materialer, som du kan vælge imellem, når du skal have nye køkkengulve. Et populært valg i industrikøkkener, som mange virksomheder benytter, er epoxy eller polyuretan. De lever nemlig op til ovenstående krav. Uanset hvilken gulvbelægning du vælger, er det en fordel, hvis du sætter dig ind i, hvilke fordele og ulemper, der er ved de forskellige materialer. Gulve har nemlig forskellige belastningsevner, sikkerhed og holdbarhed, som er vigtigt i et industrikøkken.

Når du skal vælge køkkengulve, bør du være opmærksom på:

Det er altid en fordel at have sat sig godt ind, hvad du bør være opmærksom, når du skal vælge et gulv. På den måde er du bedre sikret at finde et gulv, som du og de ansatte bliver glade for.

  1. Rengøringsvenligt

På den måde er det nemt at gøre rent, og I sikrer en høj hygiejne i køkkenet.

  1. Holdbart

Fordi det skal kunne holde til tunge materialer.

  1. Slidstærkt

Idet et industrigulv bliver udsat for meget mere slid end normalt køkkengulv.

  1. Fald- og skridsikkert.

Undgå glatte overflader, som kan forårsage fald.