Derfor skal du vælge en varmepumpe som din næste varmeløsning

Der er mange gode grunde til at købe en varmepumpe til din bolig. Hvis du er træt af at brænde mange tusinde kroner af hvert år på at varme boligen op, kan en varmepumpe være det helt rigtig valg for dig.

Varmepumper er nemlig en utrolig energieffektiv måde at varme boligen op på, så selvom du skal betale for den strøm, varmepumpen bruger, så får du meget mere varmeenergi ud i den anden ende sammenlignet eksempelvis en el-radiator.

Derfor er varmepumper langt billigere end eksempelvis anden opvarmning med el, mens en varmepumpe også kan spare dig for rigtig mange tusinde kroner årligt, hvis du lige nu varmer din bolig op med eksempelvis et oliefyr.

Fordi en stor del af den danske strøm kommer fra vedvarende energikilder, er varmepumper også en miljøvenlig måde at varme boligen op på. Dertil er en varmepumpe også nemt at vedligeholde, og du skal ikke tænke på at fylde den op med brændstof i tide og utide. En varmepumpe kører helt af sig selv døgnet rundt, så du kan læne dig tilbage i sofaen og nyde din billige varme. Se mere og læs, hvordan en varmepumpe kan hjælpe dig til at spare på varmeregningen.

Hvad kan du spare med en varmepumpe?

Hvor meget, du kan spare på elregningen med en varmepumpe, afhænger af flere forskellige faktorer, og det er derfor svært at give dig et helt præcist tal på din besparelse. Men mange hustande oplever at få en årlig besparelse på varmeregningen på mellem 50 og 70 %, og hvis du har el-opvarmning i hjemmet, kan du se frem til at spare helt op imod 80 % på dine varmeudgifter.

Det er altså nogle besparelser, som der kan mærkes, og derfor vil det for de fleste være en god investering af udskifte eksempelvis et oliefyr med en varmepumpe.