Energioptimerende tiltag

Energioptimering handler om at lave forskellige forbedringer rundt omkring i din bolig, der fører til besparelser i dit energiforbrug. Energioptimering lyder måske omfattende og besværligt, men det er det slet ikke. Det er nemlig både store og små tiltag, der nytter noget.

Her får du en række forslag til nogle energioptimerende tiltag.

Skift til en varmepumpe

Energioptimering af din bolig har til formål både at passe bedre på miljøet og din pengepung. Derfor er det f.eks. en god idé at overveje at skifte til et mere miljø- og budgetvenligt opvarmningssystem. En varmepumpe bruger ikke nær så meget energi som et olie- eller gasfyr f.eks. Det er derfor en langt mere klimavenlig løsning.

En varmepumpe producerer desuden langt mere energi, end den selv forbruger, så du sparer også penge på dit varmeforbrug.

Se mere her på Midtjysk El Center – Løser alle opgaver fra varmepumper til energioptimering.

Brug LED pærer i dine lamper

Det er ikke altid nødvendigt med nogle store tiltag for at gøre en forskel. Hvis du f.eks. skifter alle dine pærer ud med LED pærer, så energioptimerer du også. LED pærer bruger nemlig ikke lige så meget strøm som almindelige glødepærer eller elsparepærer. Desuden er der en længere levetid på LED pærer, hvilket gør, at du ikke behøver at bruge penge på nye så ofte.

Investér i nogle nye vinduer

Hvis du har nogle gamle og slidte vinduer, så er der en stor sandsynlighed for, at dine vinduer ikke holder helt tæt. Det vil sige, at der er rigtig meget af dit varmeforbrug, der går til spilde. Men hvis du investerer i nogle nye vinduer, så isolerer det din bolig bedre.

Det er et større projekt at skifte vinduer, men til gengæld er det også noget af det, der gør en stor forskel i dit forbrug, hvis dine nuværende vinduer er gamle og utætte.