Sådan sparer du penge på din elregning

Dette indhold er betalt og lavet i samarbejde med de sider der linkes til.

For langt de fleste er strøm og elregninger ikke det mest spændende i verden. Alligevel kan det være en god idé at gøre dig nogle tanker om dit elforbrug, da der ofte kan være penge at spare, hvis du har den rette løsning. Her på siden kan du læse meget mere om, hvordan du kan spare penge på din elregning, så du i stedet kan bruge dem på noget sjovere.

Vælg grøn energi fra danske vindmøller

Strøm fra danske vindmøller er populært som aldrig før. Både fordi det kan have en positiv effekt på din elregning, men også fordi du kan bidrage til et bedre miljø. Grøn strøm er lig med billig strøm. Prisen på el afhænger af den specifikke aftale. Som udgangspunkt er prisen på el cirka 2,25 kr. per kWh.

Med strøm fra danske vindmøller bidrager du til den grønne omstilling. Det er dog ikke kun miljøet, der påvirkes positivt at dit valg af grøn energi. Faktisk kan det påvirke din privatøkonomi i form af billigere elregninger. I takt med at bæredygtig adfærd og miljøvenligt forbrug bliver en naturlig del af hverdagen, stiger efterspørgslen på grøn energi. Det betyder, at der er større konkurrence på markedet, hvilket presser priserne i bund.

Når du investerer i grøn energi, vil vejret have en positiv indflydelse på din elregning. En stor del af den danske elproduktion findes hos de mange vindmøller, solceller og vandværker i hele landet. Helt konkret betyder det, at hvis der er masser af sol, vil du automatisk få en bedre elpris på strøm fra solceller, da produktionen af solenergi stiger.

Det samme gælder, hvis vandet er stillestående. I sådanne tilfælde vil der ikke kunne produceres tilstrækkelige mængder el på vandværkerne, hvilket kan påvirke din elpris. Hvis du gerne vil spare penge på din elregning, kan du med fordel vælge grøn energi.

Få styr på dit elforbrug og få mere ud af hverdagen

Ved du, hvor meget strøm du bruger i løbet af en dag? Hvis du ikke gør det, så er du formentlig ikke den eneste. Hvis du finder et elselskab, der tilbyder strøm til en billig pris, er du rigtig godt på vej til at kunne spare en del penge på din elregning. Der er dog også en del ting, som du selv kan gøre for at mindske dit elforbrug og dermed reducere dine udgifter.

Du kan eksempelvis slukke for standbyknappen på dit tv eller radio, når du alligevel ikke bruger apparaterne. Standbystrøm kan nemlig ende med at koste dig en hel del. Det anslås faktisk, at elektriske apparater på standby bruger helt op til 10-15 % af et samlet elforbrug fordel på et år. Det kan derfor være en fordel at huske at slukke tv’et.

Derudover kan du blandt andet skifte dine gløde- og halogenpærer ud med LED-pærer, hvis du vil mindske dit strømforbrug. Du kan spare helt op til 15-20 % ved at bruge LED-pærer.