

Det er nemt at finde priser på luft-vand varmepumper, og netop den løsning inden for bæredygtig boligfornyelse er da også at foretrække både frem for jordvarme, når det kommer til prisen, og frem for luft-luft varme, når det kommer til mulighederne for at få energitilskud.
Vil du gerne sidde billigere i dit eget hjem, når varmeregningen reduceres, og har du samtidig lyst til at implementere en varmeløsning, der i modsætning til olie-, gas- eller pillefyret ikke kræver løbende genopfyldning af brændstof, så overvej en luft til vand varmepumpe i huset.
Hvordan virker en luft til vand varmepumpe?
Hvordan virker en luft-vand varmepumpe, spørger du måske. Den består af en udendørs varmepumpe og indendørs kedel. Første trin i processen frem mod varme i hjemmet er, at varmepumpens kølemiddel, der har lavt kogepunkt, fordamper, når det optager varme fra sine omgivelser. Dampene bevæger sig mod anlæggets kompressor, hvor de bliver klemt sammen, og varmen gives til varmepumpen, der sørger for at føre varmen til radiatorer mv.
Kølemidlet mister derved sin varme og antager væskeform igen, hvor det fortsætter til dit anlægs ekspansionsventil. Herfra bliver kølemidlet klargjort, og processen kan så gentage sig.
Hvad koster en luft-vand varmepumpe?
Prisen på en luft-vand varmepumpe vil afhænge af husets størrelse, hvor store boliger på 200-300 kvm kræver et anlæg til 110.000-120.000 kr. Derimod kan du ved et mindre hus på ca. 80-140 kvm slippe for at skulle af med et sted mellem 80.000-100.000 kr. til din varmepumpe.
Stå ikke alene med udgiften – søg energitilskud til varmepumpe
Du står ikke alene, når det kommer til at finansiere din pumpe. Konverterer du fra en mindre bæredygtig varmeløsning, kan du, hvis du overholde kravene hertil, søge energitilskud hos Energistyrelsen, der dækker op til 30 % af markedsprisen på pumpen, du ender med at vælge.