Energieffektiv, sikker og behagelig klimaanlæg på arbejdspladsen

Problemer med aircondition og varme på arbejdspladser er meget almindelige. Ældre bygninger kan have forældede varme- og kølesystemer, der kan føre til forskellige temperaturer i den ene bygning og endda i områder, der støder op til hinanden. Temperaturerne kan også variere mellem forskellige områder af bygninger afhængigt af tidspunktet på dagen, sæsonen og antallet af udgange (vinduer og døre). Generelt kan det have en stor påvirkning på det generelle klima og energiniveau i luften. 

Lufttemperatur målinger på arbejdspladser med aircondition kan variere alt efter ydre forhold, så virksomheder i dag skal have systemer på plads for at sikre, at termostater altid er indstillet inden for accepterede niveauer for at opretholde termisk komfort. For eksempel kan termostater indstilles lidt højere om sommeren og lavere om vinteren – det er den bedst mulige energieffektivitet. 

Den mest anvendte indikator for termisk komfort er måling af lufttemperatur, men det er ikke kun lufttemperatur, der påvirker, om folk føler sig godt tilpas – der er en række miljømæssige og personlige faktorer, der gør sig gældende her. Termisk energi i form af klimaanlæg kan også påvirke de ansatte i et lokale eller hele bygningen. 

Uanset om de personlige og miljømæssige faktorer, der påvirker termisk komfort, opstår uafhængigt af hinanden – eller i en kombination – kan de alle påvirke en arbejdstagers termiske komfort.