Varmepumpe – den perfekte varmeløsning til dit sommerhus

Hvis du er ved at bygge nyt sommerhus, eller hvis du er ved at renovere det gamle, kan det være en god idé at kigge på en moderne varmeløsning i samme ombæring. Hvis dit sommerhus er af ældre dato, er der nemlig god chance for, at huset har et ældre varmesystem, som ikke er særlig energieffektivt og derfor meget dyrt i drift.

Det kan eksempelvis være opvarmning med el, som er meget normalt i danske sommerhuse, men som også er en dyr løsning, der betyder store udgifter til elektricitet. Hvis du har en ineffektiv opvarmningsform som eksempelvis elvarme, bør du derfor overveje en mere moderne varmeløsning til sommerhuset.

Vælg en varmepumpe til dit sommerhus

Varmepumper er perfekte til sommerhuse, da en varmepumpe ikke behøver andet input end elektricitet og luft. Og selvom varmepumper bruger el på samme måde som anden el-opvarmning, så er varmepumpen langt mere energieffektiv, hvorfor en varmepumpe kun bruger cirka en fjerdel strøm sammenlignet med en el-radiator.

Du kan med andre ord skære en 75 % af din varmeregning, hvis du udskifter dine gamle el-radiatorer i sommerhuset med en ny og moderne varmepumpe. Det er noget, der kan mærkes på budgettet, og du kan derfor også tage en tur i sommerhuset om vinteren uden at bekymre dig om udgifterne til varme.

Andre fordele ved varmepumper

Fordi varmepumpen udelukkende kører på strøm, og fordi den er så energieffektiv, er det også en rigtig grøn måde at opvarme dit sommerhus på. En rigtig stor del af den danske strøm kommer nemlig fra vedvarende energikilder som bl.a. vindenergi, og du er derfor sikret en varmeløsning, som er til mindst muligt skade for klimaet.

En varmepumpe er desuden yderst driftssikker, og du skal derfor sjældent tænke på at gøre andet end at tænde for varmen og læne dig tilbage i sofaen i dit dejlige sommerhus.